Visum Turkije

Vraag vandaag nog uw visum voor Turkije aan!Vervoer naar Turkije:

Vanuit Nederland en België vlieg je in drieënhalf uur tot vijf uur naar Turkije, het ligt aan de bestemming waar je heen vliegt. Mensen die van avontuur houden gaan met de trein of auto naar Turkije. Dan moet je via Italië of Griekenland. Maar je kan ook via de Balkan. Van Utrecht naar Istanbul is 2750 km. Ga je verder het land in dan moet je er zeker honderden kilometers bij optellen, bijvoorbeeld Utrecht-Antalya is 3500 km.

Als je gaat vliegen dan zijn de vliegtickets rond de vakanties altijd het duurst. Buiten de vakantieperiodes zijn de vliegtickets een stuk goedkoper, behalve met de kerstperiode.

Vliegen vanuit Nederland of België

Er zijn vele chartermaatschappijen die op Turkije vliegen, zoals Transavia, Pegasus en Onur Air. Je kunt vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen. En natuurlijk ook vanaf Brussel. Zo kan je rechtstreeks vliegen of met een tussenstop naar de bekende vakantiebestemmingen, zoals Antalya, Alanya, Bodrum of Istanbul. Voor andere bestemmingen moet u meestal overstappen op de luchthaven van Istanbul. Vanaf Brussel (Charleroi) kan je met Ryanair tegen spotprijzen vliegen naar de Griekse eilanden Kos en Rhodos. Van daaruit pak je de boot naar Turkije.

Per trein naar Turkije

Het is niet goedkoper dan vliegen om met de trein naar Turkije te gaan. De reis is veel langer, maar het is wel avontuurlijker. Vanaf Amsterdam ben je in 60 in Istanbul. Je moet onderweg een paar keer overstappen, dat is meestal het geval in München en Belgrado. Dan komt je aan op het station Sirkeci aan de Europese zijde. Als je verder wilt reizen dan moet je de Bosporus oversteken met de boot. En op station Haydarpaşa moet je de volgende trein nemen. Als je van luxe houdt kan je ook vanuit Venetië met de Oriënt Express naar Istanbul.

Met de auto

Met de auto duurt het drie dagen om vanuit Nederland naar Turkije te rijden, maar dan zit je wel constant aan het stuur. Je kan er ook iets langer overdoen en dan onderweg dingen bekijken van andere landen. Om naar Turkije te gaan rijd je via de landen Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije. Je kan ook kiezen voor een wat langere en ontspannende route, door via Italië en Griekenland te rijden. De rijtijd ook verkorten door de veerboot in Italië naar Turkije te nemen. Er varen van de Griekse eilanden veerboten en catamarans op de Egeïsche kust.

Met de veerboot naar Turkije

Vanaf Ancona en Brindisi in Italië varen de veerboten op Çeşme, dat ligt vlak bij Izmir. Let wel op: de maat schappen die verbindingen verzorgen wijzigen regelmatig hun dienstregelingen. Dus je moet goed opletten. De Marmara Lines vaart vanaf half mei tot half september en vertrekt alleen op zaterdagavond uit Ancona. Van half juni tot half september kan je ook varen met de Med European Seaways. Die vaart vanaf Brindisi op Çeşme en vaart alleen op woensdag en zaterdag. Op de website Cemar vind je meer informatie over de veerboten die varen vanuit Italië.

Vliegtuig in Turkije