Visum Turkije

Vraag hier voordelig uw visum Turkije aan!Veelgestelde vragen:

Een visum aanvragen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over hoe een visum aan te vragen voor Turkije. Heeft u na het lezen nog steeds een onbeantwoorde vraag dan kan u steeds met ons contact opnemen.

Visum in paspoort

Waar kan u een e-visum voor Turkije kopen?

Op onze website kunt u op eenvoudige manier uw visum voor Turkije aanvragen. Klik op de link om het online visum Turkije aan te vragen.

Wat moet u hiervoor doen?

U hoeft enkel het online visumaanvraagformulier in te vullen. Na betaling ontvangt u binnen de 12 uur uw e-visum per e-mail. Dit is ook het geval wanneer u uw e-visum tijdens het weekend bestelt.

Hoe kan ik betalen?

U kan uw e-visum betalen met iDEAL of Mister Cash. Dit is de snelste en eenvoudigste manier. De kosten voor een visum bedragen € 39,95 per persoon.

Kan ik mijn visum ook ergens anders kopen?

U kan ook een visum voor Turkije aanvragen op de officiële website van de Turkse overheid www.evisa.gov.tr. Indien u een e-visum aanvraagt via de Turkse overheid bedragen de kosten $35 per persoon. Hier moet u betalen met creditcard.

Geldigheid van het visum

Het e-visum voor Turkije dat wij aanbieden is geldig voor vakanties en zakenreizen. U kunt gedurende 90 dagen (3 maanden) aaneensluitend in Turkije verblijven. U kunt 180 dagen, vanaf de dag dat uw visum geldig is, onbeperkt van en naar Turkije vliegen. Met het visum kunt u 90 dagen aaneensluitend in Turkije verblijven.

Kan ik langer dan 90 dagen in Turkije verblijven met mijn e-visum?

Nee, dat kan u niet. Wanneer u langer dan 90 aaneensluitende dagen in Turkije wenst te verblijven dan kan dit niet met het e-visum. U dient dan een speciaal visum aan te vragen op de Ambassade.

Ik wil een e-visum aanvragen. Wat heb ik nodig?

Wanneer u een e-visum aan wilt vragen moet u een paspoort of identiteitskaart bij de hand hebben. Dit document dient minimaal acht maanden geldig te zijn na uw vertrekt uit Turkije.

Zijn er voordelen indien ik mijn visum bestel op deze website?

U kunt bij ons op een veilige en vertrouwde manier een e-visum aanvragen. Wenst u niet te betalen met creditcard dan hoeft dit niet. U kunt hier betalen met iDeal of Mister Cash. Zodra de betaling binnen is krijgt u binnen 12 uur uw e-visum per e-mail doorgestuurd. Dit is extra handig. U hoeft nu na uw aankomst in Turkije geen uren meer aan te schuiven om uw visum te bemachtigen. Geen frustratie meer. Uw vakantie kan meteen beginnen.

Weet u al wanneer u vertrekt naar Turkije? Vraag dan hier uw e-visum aan. Dan is dit meteen in orde en hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

Komt iedereen in aanmerking voor een e-visum?

Er is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een e-visum: U moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten. Is dit niet het geval, dan raden wij u aan om contact op te nemen met de Turkse ambassade.

Moet de datum die op mijn e-visum staat ook mijn aankomstdatum in Turkije zijn?

Nee, die datum hoeft niet dezelfde te zijn. De datum die op uw visum staat is de datum vanaf wanneer uw visum geldig is. U hoeft niet op die datum in Turkije te zijn. U moet er enkel rekening mee houden dat uw visum vanaf die datum nog 180 dagen geldig is. Gedurende die 180 dagen kan u onbeperkt van en naar Turkije reizen.

Mijn man en ik willen met de kinderen naar Turkije reizen. Moeten we voor iedereen een visum aanvragen?

Ja, er moet voor elk lid van het gezin dat naar Turkije reist een e-visum worden aangevraagd. Er dient ook een apart verzoek worden ingediend voor kinderen die bij de ouders in het paspoort staan.

Kan ik met mijn e-visum vaker naar Turkije?

Ja, dat kan zeker. Het e-visum is namelijk 180 dagen geldig vanaf de datum die staat vermeld op uw visum. U mag van en naar Turkije reizen zo vaak u wilt. Houd er echter rekening mee dat u niet langer dan 90 dagen aaneensluitend in Turkije mag verblijven.

Als ik hier een e-visum aanvraag, moet ik dan met een bepaalde luchtvaartmaatschappij naar Turkije vliegen?

Nee. Zolang u beschikt over een Europese nationaliteit mag u kiezen met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt.

k heb mijn e-visum vandaag aangevraagd. Wanneer krijg ik dit dan?

U krijgt uw visum binnen 12 uur toegestuurd via e-mail wanneer uw aankomstdatum binnen drie maanden is (90 dagen). Dit geldt ook wanneer u het visum bestelt tijdens het weekend. Wij kunnen uw e-visum maximaal drie maanden voor de aankomstdatum aanvragen. Dit is zo bepaald in de Turkse wetgeving.

Stel, u vertrekt naar Turkije op 10 mei. U wil tijdig uw visum aanvragen en bestelt uw visum op 15 januari. Uw visum wordt door ons voor u aangevraagd op 10 februari. 3 maanden voor uw eigenlijke vertrek.

Kan mijn e-visum worden geweigerd en wat moet ik dan doen?

Het kan, uitzonderlijk, gebeuren dat uw e-visum wordt geweigerd. Wanneer dit het geval is kunt u alsnog uw visum aanvragen bij de Turkse Ambassade of het Turks Consulaat.

Ik vertrek binnen 2 weken naar Turkije. Kan ik nog een visum aanvragen?

Ja, dat kan. U dient er enkel voor te zorgen dat u uw e-visum bestelt ten minste 12 uur voordat u vertrekt. Wij raden u toch aan om het visum zeker een week op voorhand te bestellen. Zo bent u zeker dat u tijdig in het bezit bent van uw visum en kan u zorgeloos uw vakantie voorbereiden.

Ik heb meerdere voornamen. Moet ik die allemaal invullen op het e-visum?

Ja. U dient alle voornamen in te vullen in het veld “voornamen". Tussen de voornamen dient u een spatie te typen.

Moet ik ook een e-visum aanvragen als ik op een cruiseschip Turkije betreed?

Zolang u op de boot blijft, hebt u geen e-visum nodig. Ook wanneer de boot aanlegt bij een stad en u gaat daar naar toe dan is er geen e-visum nodig. De havenstad geeft u dan namelijk toegang. Wenst u echter een uitstap te maken buiten de stad waar het schip is aangelegd dan heeft u wel een e-visum nodig. Informeer u eerst bij de verantwoordelijke op het cruiseschip indien u twijfelt.

Hoeveel moet ik betalen voor een e-visum in Turkije?

U moet in totaal 39,95 euro betalen indien u hier een e-visum aan gaat vragen. U kan betalen met iDEAL of MisterCash.

Ik heb de e-visum aanvraag verkeerd ingevuld. Wat nu?

Indien u zich te laat realiseert dat u foutieve informatie hebt verstrekt op de e-visum aanvraag dan moet u een nieuw e-visum aanvragen. De kosten zijn te uwen laste. U bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de correctie informatie. Neem uw tijd om uw aanvraag in te vullen en voorkom zo dat u fouten maakt.

Kan ik de aankomstdatum van mijn e-visum veranderen?

Nee, dat kan niet. Uw visum is 180 dagen geldig vanaf de datum die staat vermeld op het visum. Indien u pas vertrekt na die 180 dagen dan moet u een nieuw e-visum aanvragen volgens dezelfde procedure.

Kan ik mijn e-visum annuleren?

Nee, dat kan niet en u kunt dan ook uw geld niet terugkrijgen.

Kan ik de gegevens die ik heb ingevuld bij de aanvraag voor het visum wijzigen?

Nee, dat kan niet. Zodra de betaling is ontvangen wordt het visum door ons meteen aangevraagd. Er kunnen dan ook geen wijzigingen meer worden aangebracht. Realiseert u zich dat u verkeerde informatie hebt ingevuld dan zal u een nieuw e-visum moeten aanvragen. U bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de correctie informatie bij de aanvraag van een e-visum. Houd steeds uw paspoort of identiteitskaart bij de hand en controleer alles steeds dubbel. Op die manier kan er weinig verkeerd gaan.

Wanneer moet ik betalen?

U betaalt meteen na de aanvraag van uw e-visum met iDEAL of MisterCash. U krijgt uw visum dan binnen de 12 uur toegestuurd.

Mag ik een e-visum aanvragen voor mijn man en kinderen?

Ja, dat mag. U dient alle gegevens in te vullen die op het paspoort of identiteitskaart van uw man en kinderen staan en dan kunt u voor het hele gezin de e-visums aanvragen. Reist u met het ganse gezin dan kan u best in een moeite door voor iedereen het visum aanvragen. Zo hoeft u hier niet meer aan te denken en kan u zorgeloos beginnen denken aan het begin van uw reis naar Turkije.

Ik heb me vergist en niet de juiste gegevens van mijn paspoort of ID kaart ingevuld op mijn visum aanvraag. Kan ik dit nog veranderen?

Indien de gegevens op het e-visum niet overeenstemmen met de gegevens op uw paspoort of ID kaart dan is het visum niet geldig. U zal dus een nieuw e-visum moeten aanvragen indien u naar Turkije wilt.

Wat wordt er verstaan onder een e-visum?

Bij een e-visum gaat het over een vervanging van het oude visum. Het oude visum kocht u vroeger bij uw aankomt in Turkije. Vanaf nu moet u eerst een visum kopen via internet indien u naar Turkije wil. U kan het e-visum aanvragen hier. Het kost u 39,95 euro.

Alanya in Turkije