Visum Turkije

E-visum voor Turkije aanvragen? Binnen 24 uur geleverd!Klimaat in Turkije:

Zeer waarschijnlijk is één van de redenen waarom u Turkije gaat bezoeken het weer. Misschien is het interessant voor u om te weten dat Turkije niet alleen maar zon, strand en zee heeft. Omdat Turkije zo groot is verschilt het klimaat namelijk van seizoen tot seizoen en van plaats tot plaats. In Turkije treft u bijvoorbeeld drie verschillende klimaatzones aan. Aan de kust van Turkije vindt men een zeeklimaat met zachte winters, warme zomers en weinig regen tijdens de zomermaanden. Oost-Turkije heeft een landklimaat, met neerslag in alle jaargetijden. Het centrale gedeelte van Turkije heeft een steppeklimaat met weinig neerslag. De winters kunnen hier best wel koud zijn en de zomers zijn over het algemeen warm.

Turkije in de zomer

Veel vakantiegangers uit Nederland en België komen tijdens de zomermaanden voor het warme weer. Vooral langs de zuidkust van Turkije is het erg warm in de maanden juni, juli, augustus en september. De temperatuur schommelt tussen de 20˚ en 35˚C. Langs de zuidoostkust kan het wel tot 40˚C oplopen. Alhoewel het langs de westkust van Turkije ook erg warm kan worden, wordt het normaal gesproken geen 40˚C, maar het blijft er erg warm. Het grote voordeel van de Turkse westkust is dat het in de avond meer afkoelt. Soms kan een vest hier aangenaam zijn.

Turkije in de herfst

Ook de herfst is voor veel mensen een populair seizoen, vooral in oktober tijdens de herfstvakantie gaan er nog veel mensen naar Turkije. Aangename badplaatsen in dit jaargetijde zijn Alanya en Antalya. Zoals we al eerder melden, is het aan de zuidoostkust van Turkije meestal warmer dan aan de noordkust of westkust; dit is de reden waarom Alanya en Antalya tijdens de herfst zeer populaire badplaatsen zijn. De kans op regen is in de herfst echter wel groter, maar gemiddeld zijn de temperaturen nog steeds tussen de 20˚ en 25˚C.

Turkije in de winter

Bestaat er een winterseizoen in Turkije? Absoluut. Onder veel wintersporters wordt Turkije steeds populairder. In het oostelijke en het centrale gedeelte van Turkije, kunnen de winters zeer koud zijn. Gemiddeld is de temperatuur in Turkije dan 17˚C maar op veel plaatsen in Turkije komt het niet eens boven het vriespunt. Eén van de grotere gebieden voor wintersport in Turkije is de plaats Erzurum. Erzurum is één van de koudste en hoogst gelegen plaatsen in Turkije. Een populair skigebied is de berg Palandöken bijvoorbeeld. Deze berg is 3.185m hoog en hier ligt ongeveer 150 dagen per jaar sneeuw. De beste periode om te skiën in Turkije is tussen 10 december en 10 mei.

Turkije in de lente

Eigenlijk is de lente in Turkije goed te vergelijken met de herfst. Wederom bestaat er iets meer kans op neerslag en de temperaturen zijn nog niet al te hoog. De maand mei is populair voor een stedentrip naar Istanbul.

Antalya in Turkije